BIO

SERGI CARBONELL1

Nascut a  Ribes de Freser l’any 1986. Comença els seus estudis de música amb 8 anys. Amb el piano com a instrument principal cursa 10 anys d’estudis clàssics, examinant-se al Conservatori de música clàssica del Liceu de Barcelona. Als 18 anys comença a estudiar música moderna, primer al Conservatori de Badalona i posteriorment al “Taller de Músics” de Barcelona. Allà queda fascinat per tota la música provinent de Llatinoamèrica, la salsa, el latin jazz, la bossanova, el tango… i decideix viatjar a la Havana per continuar els seus estudis de piano.  Tot aquell temps a Cuba deixarà una petjada imborrable en la seva música. Al tornar d’aquella experiència, juntament amb l’Alguer Miquel i el Marcel Lázara, formen la coneguda banda “Txarango”. Amb ella ha gravat 5 discos d’estudi i ha fet més de 300 concerts en més 30 països, recorrent els millors festivals de música d’arreu d’Europa així com gires a Japó, Xina, India, Mèxic…

 A part d’això, i degut a la vessant política-social del grup, ha pogut viatjar a llocs com Palestina, el Sàhara Occidental, la frontera Sud de Melilla, a diversos camps de refugiats de Grècia i Sèrbia, a Senegal,  o a Brasil en una gira per comunitats indígenes juntament amb “Pallasos en Rebeldía”.

En paral.lel al grup de música, ha gravat 4 discos de piano solo. Treballs íntims que suposen un viatge musical per les subtileses del seu piano i per la seva poesia emocional.

 

Foto: Bernat Almirall